Customer Service: shop@madre.my
  • Freeshipping on orders over RM250!
  • Home
  • Madre Blog
  • 4 Tips Penting Untuk Bantu Anda Pilih Kasut Dengan Tepat

4 Tips Penting Untuk Bantu Anda Pilih Kasut Dengan Tepat

by Kak Pin on January 06, 2020  in tips

Kasut ni sebenarnya 'mahkota' wanita, kalau dapat shopping kasut boleh hilang stress, best! Tapi yang tak bestnya bila asyik rasa buntu bila nak pilih kasut yang nak dibeli, mulalah emosi jadi tak betul, kaki pulak dapat sakit.


Bukan tu je, sekali emosi dah melencong, habis semua tak kena. Terbeli pulak kasut yang tak sepatutnya, tak selesa & tak sesuai dengan outfit yang sis dah plan nak pakai nak pergi dinner, kan? Tak apa, dalam post ni, saya akan kongsikan bagaimana sis boleh pilih kasut idaman dengan lebih tepat, tak perlu sampai migrain fikir.

 

#1 - Pastikan Kasut Betul-Betul Selesa

Banyak kelebihan bila kita dapatkan kasut yang selesa buat kaki kita ni termasuklah kaki tak mudah rasa lenguh biarpun kasut tu kita pakai dalam jangka masa yang lama. Kebiasaanya kasut yang selesa mempunyai span dibahagian tapak atau menggunakan material jenis lembut yang mampu membuatkan kaki kita selesa & tidak melecet.

 

#2 - Pilih Material atau Fabrik Yang Bersesuaian

Kita perlu juga tahu material apa yang digunakan, adakah material itu sesuai dengan kulit kaki kita atau sesuai untuk dipadankan dengan outfit kita nanti. Kebiasannya material PU Leather sangat luas digunakan dalam industri fesyen kasut hari ini, begitu juga dengan Sued, Lace & Glitter. Ini memberi peluang kepada kita untuk dapatkan lebih banyak pilihan, senang nak padankan dengan outfit harian!

 

#3 - Jenis kasut Bertumit Tinggi atau Flat?

Ramai yang takut nak cuba kasut bertumit tinggi & ada yang lebih selesa untuk kekal dengan kasut jenis 'flat' atau rata. Sebenarnya kaki dan postur badan akan nampak lebih menarik dengan kasut yang bertumit tinggi, tapi tak perlu tinggi sangat kerana boleh memudaratkan kaki. 3 inci adalah ketinggian yang 'just nice' untuk menambahkan lagi aura penampilan kita. Jika ragu-ragu dengan high heels, boleh cuba kasut jenis Wedges.


#4 - Pilih Kasut 2 dalam 1

Bila cari kasut yang cantik, stylish, trending, lawa-lawa, pasti ramai yang terbayangkan kasut tu tak cantik, design biasa je, tak banyak pilihan warna. Kasut yang cantik sepatutnya selesa, itulah 2 dalam 1. Susah nak cari tapi sebenarnya itulah keperluan utama para wanita, dengan adanya koleksi dari Madre, terutamanya jenis wedges, memang selesa, stabil, sedap pakai dan mengikut citarasa semasa, itu paling penting.


Dalam post ni sis dah belajar 4 tips untuk pilih kasut dengan tepat supaya sis lebih berpuas hati dan tak stress bila nak pilih kasut baru nanti. Penting untuk sis pastikan salah satu tips diatas digunakan untuk memastikan sis tidak lagi menangis dibucu katil akibat dari tersalah beli kasut yang tak sesuai.


Terima kasih kerana luangkan masa untuk baca tips dari Madre, jangan luap share post ni untuk bantu lebih ramai sis kita yang mengalami masalah ini. Pastikan sis dah Like page Madre & Subscribe diblog supaya sis tak tertinggal tips & artikel menarik tentang kasut wanita, barulah  



7 comments
by ouipacolae on September 18, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin Buy Amoxicillin jzm.xyrq.madre.my.fkc.xy http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

by apocpuxatari on September 17, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin Amoxicillin Without Prescription dgl.hzue.madre.my.otb.lk http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

by oziotuz on September 12, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin Online Amoxicillin gsi.xkms.madre.my.xkf.dw http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

by ecavirihahuqe on September 11, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxil Amoxicillin uvf.cwpb.madre.my.gzz.hl http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

by maqubiqoce on September 11, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin Without Prescription Amoxil Dose For 55 Pounds ivz.qdvp.madre.my.sru.qq http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

by wwoaseroy on September 11, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin 500 Mg Dosage Buy Amoxicillin Online bcp.ttuy.madre.my.wsx.lk http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

by Noorul on January 06, 2020

Wah thank you Kakpin the great tips!


Leave a Comment
BACK TO TOP
x